Pierwsze Soup Culture w Trójmieście!

11 czerwca, 2023

W tym miesiącu, do kilkunastu działających na świecie lokali Soup Culture dołączy kolejny, pierwszy raz na Pomorzu, w Gdyni, przy ul. Świętojańskiej 56!
Wielkie otwarcie odbędzie się już w weekend 17-18 czerwca!

Własna restauracja

Sieć działa na zasadach franczyzy. Aby otworzyć lokal pod szyldem Soup Culture konieczne jest uzyskanie do tego praw na mocy umowy franczyzowej. W Polsce ponadto istnieje możliwość współpracy partnerskiej, która pozwala właścicielom innych gastronomii wypiekać jadalne kubki we własnym lokalu bez posiadania franczyzy. Po szczegóły można zgłaszać się przez formularz kontaktowy: https://www.soupculture.pl/franczyza/

W Polsce lunch w jadalnym kubku zjesz już w Poznaniu, Krakowie i Wrocławiu.
W głównym menu znajduje się ponad 50 smaków kremowych zup, komponowanych w tygodniowe karty. Główną ideą Soup Culture jest promowanie zdrowego, kolorowego jedzenia bez mięsa, więc dania tworzone są ze świeżych i zbilansowanych produktów, często sezonowych, a to, co robi na gościach największe wrażenie, to opakowanie, w którym kremy są serwowane. Jadalne, świeżo wypiekane kubki składają się z wybranego rodzaju mąki (pszenna, pełnoziarnista, bezglutenowa) z dodatkiem wody, oleju roślinnego, i przypraw. Atrakcyjną, kolorową gamę barw osiąga się poprzez dodanie soku lub proszku z warzyw czy alg: buraków, marchewki, spiruliny. Zupy i kubki przygotowywane są przy klientach, zatem wizyta w Soup Culture jest poza opcją na zaspokojenie głodu, również atrakcją samą w sobie. Nowi klienci często nagrywają proces wypieku i przekazują dalej wieść o tym, że kiedy się chce w kuchni bardziej zero waste, to można 🙂

Jak wypiec jadalny kubek?

Nasza firma samodzielnie zaprojektowała, stworzyła i opatentowała ten wyjątkowy produkt. Jadalne kubeczki są produktem charakterystycznym dla Soup Culture i nie sposób porównać ich do innego produktu, pod względem smaku czy struktury. Często, dla szybkiego skojarzenia kubeczki są określane jako chlebowe, co w dużej mierze jest zgodne z prawdą – świeżo wypieczone kubeczki doskonale uzupełniają kremowe zupy i wszyscy klienci chętnie je zjadają.

Zapraszamy na weekend otwarcia 17-18.06. w Gdyni – to doskonała okazja, by sprawdzić jak Ci zasmakują!
Podczas otwarcia będzie można zgarnąć vouchery na darmowe lunche!

Jeśli spodobał Ci się artykuł, możesz podzielić się nim ze swoimi znajomymi: